Cat costa un aparat dentar? - The Smile Space Bucuresti
This stunning banner is included in Essentials WordPress theme!

Aparat dentar pret

Cat costa aparatul dentar?

Pacienții noștri ne întreabă constant: ``ce tip de aparat dentar este recomandat pentru problema mea?`` sau ``cât costă un aparat dentar?``. Aici vei gasi toate informatiile necesare despre aparatele dentare si despre costurile acestora.

Cat costa un aparat dentar fix?

Aparat fix metalic

Eficient, rapid, confortabil, rezistent

Aparatul dentar fix metalic este considerat aparatul fix conventional, fiind primul apărut.

Este alcatuit din bracketuri (atasamente metalice) care se aplica pe fata exterioara a dintelui, în interiorul acestora intra arcul ortodontic care este “motorul” deplasării dintilor.

Arcul este menținut în interiorul bracketurilor cu ajutorul unor module (elastice) disponibile într-o gama largă de culori.

 • Aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice/arcadă: 2500 RON
Avantaje
Eficient
Poate trata toate tipurile de anomalii dento-maxilare
Personalizabil
Este ales în special de copii si adolescenți pentru că își pot personaliza culorile modulelor
Rezistent
Acest aparat dentar este realizat din metal
Economic
Are un preț accesibil, un aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice/ arcadă costa: 2500 RON la Clinica The Smile Space din Bucuresti.

Aparat fix safir

Estetica remarcabila, eficient, elegant

Aparatul dentar fix din safir este alternativa estetica a aparatului metalic, fiind preferat de pacientii adulti datorita aspectului mult mai placut.

Bracketurile din safir sunt transparente precum cristalul si nu se vad pe dinti, aparatul fiind aproape invizibil. Sunt confectionate din alumina (cristal transparent) monocristalina, cu o duritate crescuta si o rezistenta la fractura crescuta.

Bracketurile sunt realizate printr-un proces special care le permite sa se potriveasca perfect cu dintele natural, indiferent de nuanta acestuia. Nu se pateaza si nu se decoloreaza in timp, asa ca vor arata foarte bine pe tot parcursul tratamentului. 

Acest tip de aparat este popular si in randul pacientilor adolescenti care acum au cerinte estetice crescute dar si al copiilor care pot fi creativi prin varietatea mare de culori a elasticelor.

 • Aparat ortodontic fix cu bracket-uri safir/arcadă: 3500 RON
Avantaje
Discret
Bracketurile din safir sunt transparente
Eficient
Ortodontul poate trata eficient fiecare tip de anomalie dento-maxilara, indiferent de complexitatea cazului si ofera rezultate foarte bune
Compoziție
Sunt confectionate din alumina monocristalina, cu o duritate crescuta si o rezistenta la fractura crescuta
Rezistent
Nu se pateaza si nu se decoloreaza in timp
Confortabil
Confort crescut prin suprafetele fine si conturul rotunjit, ceea ce face ca pacientii sa se obisnuiasca rapid cu noul aparat si sa arate foarte bine pe tot parcursul transformarii
Aparat dentar safir pret
Acest aparat dentar are un preț accesibil, un aparat ortodontic fix cu bracket-uri safir/arcadă costa: 3500 RON la Clinica The Smile Space din Bucuresti.

Aparat dentar Damon

Ce este si cum arata aparatul dentar Damon?

Aparatul dentar Damon reprezinta un sistem de bracketi autoligaturanti ce ofera pacientilor posibilitatea unui tratament ortodontic fara extractia unor dinti. 

Acest tip de aparat se deosebeste de sistemele clasice de bracketi (vizibile sau invizibile) prin modul in care arcul ortodontic gliseaza liber in interiorul bracketilor si permite aplicarea unor forte biologice. Astfel presiunea aplicata dintilor este mai mica, dintii se misca mai rapid si aparatul este mai confortabil pentru pacienti, fara presiunea care poate provoca durere. Costuri?

 • Aparat dentar fix metalic Damon / arcadă: 3500 lei
 • Aparat ortodontic fix tip Damon Clear / arcadă: 4000 lei

Bracketii Damon seamana cu cei traditionali, se aplica pe fata exterioara a dintilor dar nu folosesc ligaturi elastice sau metalice pentru a tine arcul in interior, ci o clapeta care se inchide si se deschide.

Cum functioneaza aparatul Damon?

Deplasarea dinților se obține ca urmare a unei forțe ortodontice aplicate de către aparatul dentar. Acest tip de aparat generează forțe continue, cu intensitate aproximativ constantă pe tot parcursul deplasării dintelui. Nu necesită reactivări frecvente iar forțele sunt lejere și nu provoacă compresiuni exagerate ale ligamentelor.

Avantaje
Eficient
Trateaza cu succes orice tip de anomalie dento-maxilara
Igienizare facilă
Este facilitata igiena dentara prin forma si designul bracketilor
Confortabil
Fara presiune si dureri pe toata durtata tratamentului datorita mecanismului unic de glisare, care permite medicului ortodont sa aplice forte mult mai sensibile pentru a muta dintii in pozitiile corecte, deci nu numai ca tratamentul este mai scurt dar si mult mai confortabil
Durata mică
Tratamentul are o durata mai mica, cu mai putine intalniri cu medicul ortodont. Intervalul dintre controalele ortodontice este mai mare datorita arcurilor care misca dintii mai repede si eficient fara a necesita multe modificari.
Fără extracție
Bracketii DAMON folosesc un sistem de forte biologic-sensibile aplicate dintilor pentru a crea spatiu necesar alinierii dintilor, astfel incat in unele situatii sa nu fie necesare extractii dentare.
Aparat dentar Damon pret
Pretul unui aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice Damon / arcada este de 3500 lei. Un aparat ortodontic fix tip Damon Clear / arcadă are un pret de 4000 lei in Cabinetul de Ortodontie The Smile Space din Bucuresti.

Sistemul WIN - complet invizibil, personalizat

Aparatul ortodontic lingual WIN este un aparat fix, invizibil, montat pe fetele interioare ale dintilor cu un design individualizat, este realizat pentru fiecare pacient.

Aparatul este creat în Germania prin tehnologia CAD-CAM, oferind o foarte bună precizie de fabricație, fiind 100% personalizat în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Are un design plat, confortabil, bracketii sunt foarte precisi si se adapteaza perfect la forma dintilor. Avantaje:

 • Rezultate predictibile
 • Confort pentru pacient
 • Potrivit pentru cazuri simple sau complexe
 • Produs in Germania (este realizat in laboratoarele din Germania, prin tehnologie computerizata)
 • Potrivit pentru toate varstele

Cat costa un aparat dentar lingual – WIN?

 • Pretul unui aparat dentar lingual – Sistemul WIN / arcadă este de 10.000 RON.
Avantaje
Discret
Bracketii linguali sunt considerati cei mai estetici prin pozitionarea lor pe fata interioara a dintilor
Precis
Fiecare bracket este individualizat pentru fiecare fata linguala a dintelui pacientului. Acest aspect permite ca aparatul fix sa aiba o adeziune foarte precisa pe suprafata dintilor si astfel se reduce riscul desprinderii lui in timpul tratamentului.
Confortabil
Suprafetele bracketilor linguali de noua generatie sunt mai aplatizate si ofera un confort sporit
Igienizare facilă
permit o mai bună igienizare a dintilor decât alte tipuri de aparat dentar, iar efortul implicat în acest proces este cu mult mai redus; datorită montării pe interior, aparatul este curățat și prin autoigienizare, astfel încât nu facilitează apariția cariilor

Invisalign

Estetic, confort, modern, invizibil, personalizat

Un aparat dentar Invisalign este un aparat dentar mobil, invizibil, usor de purtat. Aparatul Invisalign este un sistem de gutiere transparente care spre deosebire de tratamentul clasic cu aparate fixe, pot fi aplicate si indepartate de catre pacient din cavitatea bucala oricand.

Acesta presupune purtarea unor elemente din plastic care modifica pozitia incorecta a dintilor, aplicand constant presiune asupra dintilor. Acestea se numesc “alignere” si se inlocuiesc la 1-2 saptamani.

Poate trata o serie intreaga de anomalii dentare precum: inghesuiri, spatieri, ocluzie incrucisata, ocluzie inversa frontala. Este potrivit pentru pacientii de orice varsta, adolescenti sau adulti.

Cat costa un aparat dentar Invisalign?

 • Aparat Invisalign Lite / ambele arcade: 13000 RON
 • Aparat Invisalign Full / ambele arcade: 18000 RON
Proces tratament Invisalign
1
Consultație
Consultatia la medicul specialist ortodont care realizeaza un plan de tratament personalizat virtual 3D. Se stabileste astfel seria de deplasari prin care vor trece dintii dumneavoastra pentru a fi perfect aliniati.
2
Tratament
Purtarea gutierelor in etape de una sau doua saptamani. Durata unui tratament variaza in functie de complexitatea fiecarui caz si sunt necesare controale periodice pentru monitorizare la medicul specialist.
3
Întreținere
Mentinerea rezultatelor obtinute
Avantaje
Estetice
Gutierele Invisalign sunt aproape invizibile
Mobile
Pot fi indepartate in timpul meselor sau la ocazii speciale
Usor de purtat
Alignerele sunt realizate dupa o amprenta digitala a arcadelor dentare si astfel se vor potrivi perfect pe dinti, rareori creeaza probleme de adaptare pentru limba, buze sau gingie fiind foarte confortabile

Spark Clear Aligner

Aparat dentar transparent

Sistemul de gutiere transparente Spark Clear Aligner sunt fabricate de catre Ormco™, o companie leader global de produse ortodontice cu o expertiza in domeniu de peste 60 de ani.

Gutierele Spark ofera avantajele ultimelor tehnologii din domeniu si o experienta mai buna pentru pacienti. Sunt confectionate din cel mai performant si inovator material pentru gutiere dentare, TruGEN™.

S-a dovedit că acest material asigură o performanță îmbunătățită în privința menținerii unei forțe constante aplicate pe dinți și ofera în același timp o aderență foarte bună pe suprafața dinților.

Gutierele sunt foarte confortabile cu o grosime mica, transparente, nu se coloreaza si pot realiza miscari dentare foarte precise.

Pot trata o gama variata de anomalii dento-maxilare in cazul pacientilor adolescenti si adulti. Pentru un tratament eficient pacientul trebuie sa poarte gutierele 22 de ore pe zi, timp de 1-2 saptamani pentru fiecare dintre gutiere.

Avantaje
Rezultate rapide
miscari dentare eficiente si un tratament mai rapid
Detașabile
purtarea lor poate fi intrerupta la mese si curatarea dintilor
Eficiente
pot trata o gama variata de anomalii dento-maxilare
Rezistenta la patare
exemplu in imaginea de mai sus
Discrete
transparente, aproape invizibile
Confortabile
margini rotunjite, netede, foarte bine prelucrate
Compoziție
Material fara BPA, mercur, latex si ftalati
Pret gutiere Spark Clear Aligner
Cabinetul ortodontic The Smile Space din Bucuresti iti pune la dispozitie aceste gutiere la un pret incepand de la 7500 RON pana la 15.600 RON.

Aparate mobile

Aparatele ortodontice mobile (placile ortodontice) sunt aparatele care pot fi aplicate si indepartate in orice moment de catre medic si pacient.

Aparatele ortodontice mobile se confectioneaza in laborator dupa o amprenta a arcadelor dentare si sunt utilizate la copii, in perioada de crestere. Prezinta o partea din acrilat (plastic colorat), mai multe elemente metalice (crosete) care permit ancorarea pe dinti si un surub care va fi activat de medic sau pacient, in special pentru dilatarea arcadelor dentare.

Activarea şurubului se face de către părinte, cu ajutorul cheiţei speciale, la un interval de timp specificat de către medicul ortodont. Se utilizează în cazul copiilor cu dentiţie mixtă (care au pe arcade atât dinți temporari, cât și permanenţi).

De obicei, tratamentul cu aparate mobile dureaza in medie timp de 1 an sau pana la atingerea obiectivului propus.

Pe perioada tratamentului, pacientul trebuie sa se prezinte la control la medicul ortodont, in general o data la 4-6 saptamani.

Cat costa un aparat dentar mobil pentru copii?

La cabinetul ortodontic The Smile Space din Bucuresti, un aparat ortdontic mobil / arcada are pretul de: 1400 RON.

Avantaje
Efect ortopedic
Ghidează creșterea oaselor prin stimulare / inhibare, ajută la modificarea pozitiei mandibulei
Efect functional
Corectează vorbirea, deglutiția și poziția incorectă a limbii.
Eficient
Sunt indicate pentru rezolvarea mai multor tipuri de anomalii dento-maxilare
Obiective multiple
Ofera posibilitatea de a realiza simultan mai multe obiective: largirea arcadelor, dirijarea eruptiei dintilor, ghidarea cresterii maxilarelor

Aparate miofunctionale - Myobrace

Aparatele miofunctionale (trainere) sunt aparate mobile din silicon care sunt folosite in tratamentul ortodontic interceptiv la copii, incepand cu varsta de 3 ani.

Aparatele se pot aplica  indeparta cu usurinta de catre pacient si necesita o purtare de 1-2 ore pe parcursul zilei si toata noaptea, in timpul somnului. 

Aparatele miofunctionale Myobrace sunt folosite intr-un tratament preventiv pre-ortodontic, care se concentreaza pe rezolvarea cauzelor functionale (respiratie, deglutitie) care au dus la inghesuirea dintilor, deseori fara sa fie necesara extractia altor dinti si restabilesc astfel cresterea si dezvoltarea normala. Tratamentul se poate utiliza la copiii cu varste cuprinse intre 3-15 ani si implica o serie de gutiere  care se poarta 1-2 ore ziua si pe timpul noptii.

Ce face tratamentul cu Myobrace?
Corecteaza
Corecteaza obiceiurile vicioase (de exemplu respiratia orala, pozitionarea incorecta a limbii, deglutitia infantila, sugerea degetului etc)
Aliniaza
Contribuie la alinierea dintilor si dezvoltarea arcadelor dentare
Imbunatateste
Imbunatateste sanatatea generala
Promoveaza sanatatea
Promoveaza obiceiuri sanatoase alimentare
Cum se realizeaza toate aceste obiective? Myobrace ajuta copiii sa:
1
Respire pe nas
2
Corecteze pozitia limbii in repaus
3
Sa inghita corect
4
Sa mentina buzele apropiate in pozitia de repaus
Cum functioneaza?

Daca se asteapta eruptia tuturor dintilor permanenti pentru aplicarea aparatelor dentare fixe, este posibil sa fie tarziu si anomalia dento-maxilara sa fie deja instalata si sa apara modficari ireversibile asupra dintilor sau a intregii dezvoltari a copiilor.  Obiceiurile vicioase orale sunt evidente inainte de eruptia tuturor dintilor permanenti, de aceea se recomanda ca tratamentul sa inceapa mai devreme prin corectarea cauzelor, acest lucru inseamna ca tratamentul poate incepe chiar si la varsta de 3 ani.

Myobrace este ultilizat in tratarea acestor obiceiuri gresite miofunctionale si ajuta copiii sa respire corect pe nas, sa pozitioneze limba pe bolta palatina, sa aiba o deglutitie corecta si contribuie la dezvoltarea si cresterea arcadelor dentare astefel incat sa ajunga la marimea potrivita. Se obtine astfel spatiu suficient pentru eruptia dentara, permitand de multe ori ca dintii sa erupa aliniati fara sa mai fie necesara purtarea unui alt aparat dentar.

Disjunctorul

Acesta este un aparat ortodontic fix care se aplica pe arcada superioara cu scopul de a largi maxilarul si a obtine suficient spatiu pentru eruptia dintilor si pentru o ocluzie corecta. Cand medicul ortodont decide ca este necesara disjunctia maxilarului inseamna ca spatiul necesar pentru eruptia dintilor este insuficient si/sau exista o malocluzie care se poate rezolva prin expansiunea palatului.

Dupa diagnosticul anomaliei dento-maxilare, gradul de compresie al maxilarului, relatia cu arcada inferioara, varsta pacientului, ortodontul stabileste numarul de activari si durata fazei active de tratament. Activarea aparatului se face prin intermediul surubului care imprima o forta asupra dintilor si osului si duce la deschiderea suturii palatine si largirea boltii palatine.

Avantaje
Corectarea unei ocluzii inverse
Imbunatatirea respiratiei in cazul pacientilor care sufera de OSAS (Obstructive Sleep Apnea Syndrome)
Rezolvarea inghesuirilor dentare
Mobilizarea celorlalte suturi ale osului maxilar cu posibilitatea corectarii unor probleme scheletale in cele 3 planuri spatiale
Exista mai multe tipuri de aparate in functie de modalitatea de fixare in cavitatie bucala si pot fi ultilizate atat la copii cat si la adulti
1
Primul tip de disjunctor se fixeaza pe arcadele dentare prin intermediul unor gutiere acrilice care acopera mai multi dinti
2
Al doilea tip se cimenteaza pe dinti prin inele metalice pe molari si premolari
3
Exista posibilitatea fixarii acestuia prin intermediul unor miniimplanturi ortodontice care se insera in bolta palatina (ancoraj scheletal). Ofera avantajul utilizarii si la varsta adulta cand osificarea suturii palatine este intr-un stadiu mai avansat.

In toate cazurile structura metalica a aparatului cuprinde un surub, partea activa care realizeaza largirea arcadei, care se va activa manual de catre pacient prin intermediul unei cheite. Activarea se face o data sau de 2 ori/zi, timp de aproximativ 2-4 saptamani in functie de indicatiile medicului ortodont.

Dupa faza activa a tratamentului urmeaza o etapa de contentie, de mentinere a rezultatelor, perioada in care aparatul ramane cimentat in cavitatea orala pentru a se depunde os nou intre cele 2 fragmente osoase care au fost indepartate cu ajutorul surubului.

Aceasta etapa dureaza aproximativ 6 luni, timp in care aparatul ramane pasiv, fixat pe arcada. Ulterior poate fi necesar sa fie inlocuit cu un aparat de contentie sau se continua tratamentul ortodontic cu un aparat dentar pentru alinierea dentara si corectarea ocluziei.

Ortoimplantul

In general miscarile ortodontice sunt ghidate de catre medicul ortodont care, dupa diagnosticul malocluziei si studierea cazului, stabileste ce forte ortodontice trebuie aplicate, cu ce aparate si pentru cat timp pentru a misca dintii in pozitia corecta.

Pentru a obtine miscarile dentare dorite, ortodontul aplica o forta asupra dintilor (forta de actiune) la care raspunde o forta de reactiune, care trebuie contracarata printr-un mecanism de ancoraj. In planificarea fiecarui caz, ortodontul are de ales mai multe astfel de sisteme de ancoraj. 

Cel mai nou sistem de ancoraj este reprezentat de ortoimplanturi, care reprezinta niste suruburi foarte mici (de cativa mm lungime) care se aplica direct in osul maxilar sau mandibular, prin gingie, cu anestezie locala. Aparatele dentare se vor ancora pe aceste mini-implanturi pentru a ajuta deplasarea dintilor in directia dorita. 

Mini-implanturile raman in cavitatea orala cat este necesar, apoi ele sunt indepartate foarte usor iar osul si gingia se vor vindeca complet.

In ce situatii pot fi folosite?
Cand este necesara disjunctia maxilarului si osificarea suturii palatine e in stadii mai avansate
Cand se doreste impingerea dintilor in spate pentru a evita extractia unor dinti
In cazul pacientilor adulti cand nu sunt suficient de multi dinti pe arcada care sa asigure un ancoraj
Cand se doreste inchiderea unor spatii edentate utilizand dintii vecini
CITEȘTE DESPRE

Tratamente

V-am pregătit o secțiune specială care să vă ajute să descoperiți informații despre tratamentele ortodontice pe care le oferim.

Tratament ortodontic copii

Asociatia Americana de Ortodontie recomanda ca prima vizita la medicul ortodont sa se realizeze nu mai tarziu de varsta de 7 ani. La aceasta varsta copilul prezinta si dinti de lapte si dinti permanenti, iar ortodontul poate stabili deja daca exista unele probleme cu dezvoltarea oaselor maxilare si eruptia dentara (anomalii dento-maxilare), chiar si intr-un stadiu incipient.

Daca copilul dumneavoastra nu are inca 7 ani dar observati anumite modificari este recomandat sa va prezentati la o consultatie primara. Studii recente in domeniul ortodontiei recomanda ca toti copiii sa beneficieze de o consultatie la un medic specialist ortodont in jurul varstei de 4 ani. 

Exista un timp ideal pentru inceperea unui tratament ortodontic in functie de tipul de malocluzie si de cronologia eruptiei dintilor. Unii copii pot avea nevoie numai de modificarea pozitiei dintilor, in timp ce altii pot necesita ghidarea cresterii si dezvoltarii oselor maxilare, sau corectarea unor obiceiuri vicioase.

Trebuie sa aveti in vedere ca exista o diferenta intre o consultatie ortodontica si inceperea unui tratament ortodontic. Sunt putine malocluzii care necesita o interventie la varsta de 7 ani si exista posibilitatea ca medicul ortodont sa temporizeze tratamentul, sa mentina sub observatie cresterea si eruptia dentara prin controale periodice.

La o consultatie primara la care sunt prezenti si parintii, copilul nu experimenteaza nici un disconfort si ar trebui sa va raspundem la cateva intrebari
Ce tip de problema ortodontica exista?
Ce optiuni avem pentru corectarea acesteia?
Este necesar sa extragem dinti?
Ce durata aproximativa are tratamentul ortodontic si ce costuri implica?

Pentru a putea raspunde corect si pentru a stabili un plan de tratament avem nevoie de investigatii suplimentare: fotografii, radiografii si modele de studiu.

Ce urmarim prin tratamentul ortodontic la copii
Eventuale interventii de remodelare ale frenului labial
Stimularea cresterii arcadelor dentare pentru a asigura un spatiu necesar eruptiei dintilor permanenti
Verificarea indepartarii corecte de pe arcada a dintilor de lapte, eventuale anomalii ale dintilor permanenti si asigurarea unui spatiu suficient pentru volumul dintilor definitivi, evitand astfel blocarea lor in interiorul osului (incluzia dentara)
Prevenirea traumelor pe dintii frontali impinsi in fata
Mentinerea spatiului necesar eruptiei dentare, in zonele in care dintii de lapte s-au pierdut prea devreme
Eliminarea oricarui obicei vicios de tip sugerea degetului, suzetei, respiratie orala, deglutitie de tip infantil care pot duce la aparitia anomaliilor dentare sau scheletale (ocluzie deschisa, ingustarea boltii palatine)
Tipuri de anomalii dento-maxilare pe care le corectam la aceasta varsta
1
Prodentia
Inclinarea in fata a incisivilor superiori – poate fi produsa de obiceiuri vicioase, ingustarea boltii palatine si lipsa spatiului si foarte frecvent se asociata cu un tipar scheletal modificat reprezentat de retrogantia mandibulara (barbie situata in spate)
2
Ocluzia inversa anterioara
In mod normal dintii superiori ii acopera pe cei inferiori cu 3-4mm dar atunci cand incisivii superiori se gasesc in spatele celor inferiori apare o ocluzie inversa care poate duce la probleme functionale si estetice.
3
Maxilar ingust
Cand bolta palatina este ingustata, avem o situatie numita compresie de maxilar, care poate duce la: – Ocluzie inversa unilaterala/bilaterala – Lipsa de spatiu pentru eruptia dintilor permanenti – Posibile probleme de respiratie Este necesar un tratament ortodontic si ortopedic de corectare la varsta de 7-10 ani pentru a putea beneficia de plasticitatea osoasa crescuta.
4
Dinti inghesuiti
In situatia in care arcadele dentare nu sunt suficient dezvoltate si exista o discrepanta intre marimea lor si latimea dintilor, pot aparea doua situatii: – Dintii permanenti care erup ultimii vor fi malpozitionati (strambi) – Dintii definitivi raman blocati in interiorul osului (incluzie dentara)
5
Anomalii dentare in eruptia dintilor
Schimbarea dintilor are loc de obicei intre 6-12 ani, perioada in care trebuie monitorizate: – Intarzierea in eruptia unuia sau a mai multor dinti – Simetria schimbarii dintilor stanga/dreapta

Tratament ortodontic adolescenti

Eruptia dintilor permanenti se incheie in jurul varstei de 12 ani, aceasta fiind varsta ideala la care se pot corecta problemele estetice si functionale si se poate finaliza un tratament ortopedic inceput la varsta pre-pubertala.

Tratamentul ortodontic in aceasta etapa poate avea mai multe obiective
1
Preventiv
Alinierea dintilor malpozitionati, care permite o igiena mai buna si prevenirea cariilor dentare, inflamatiei gingivale si bolii parodontale
2
Funcțional
Corectare ocluziei dentare, pentru o masticatie mai eficienta
3
Psihologic
Cresterea stimei de sine, tratamentul ortodontic ofera adolescentilor avantaje estetice si functionale

Tratament ortodontic adulti

Cererea de tratament ortodontic in randul adultilor este in crestere. Nu exista o limita de varsta la care se poate incepe un astfel de tratament. 

In cabinetul nostru intalnim doua grupuri distincte de pacienti adulti: cei care au ratat sansa inceperii unui tratament in copilarie si isi doresc o estetica dentara si faciala imbunatatita si cei care necesita tratament ortodontic pentru rezolvarea unor probleme parodontale, restaurative sau probleme ale articulatiei temporo-mandibulare.

Trebuie sa tinem seama de unele aspecte specifice pacientului adult
1
Lipsa cresterii oaselor maxilare, ceea ce poate conduce in unele situatii la necesitatea unui tratament complex interdisciplinar de chirurgie ortognata
2
Existenta unei boli parodontale instalate
3
Dinti lipsa sau dinti care prezinta niste restaurari complexe
Ortodontia si boala parodontala

Inainte de inceperea tratamentului ortodontic se recomanda o consultatie la medicul specialist parodontolog pentru a exclude existenta unei boli parodontale active. Daca boala este activa trebuie sa fie tratata si stabilizata inainte.

Cel mai adesea la pacientii la care suportul parodontal este redus, dintii migreaza catre anterior, apar spatii intre dinti. Acesti pacienti trebuie sa urmeze un tratament interdisiciplinar parodontal si ortodontic cu numeroase beneficii

Pozitionare
pozitionarea corecta a dintilor astfel incat fortele ocluzale sa fie transmise in axul lung al dintilor
Igienă
Reducerea zonelor in care se acumulează placa bacteriana care ajuta pacientul sa mentina o igiene orala corecta
Vindecare
Îmbunatatirea raportului dintre coroana si radacina dintelui si obtinerea unei ocluzii corecte asociate cu o igiena buna, duc la îmbunătățirea si vindecarea bolii parodontale
Ortodontia si restaurari dentare

Sunt multe situatii in care pacientii adulti au nevoie de un tratament interdisciplinar (chirurgical, protetic):

Îndreptarea unor dinti inclinati
Atunci cand un dinte se pierde de pe arcada, dintii vecini se pot misca sau se pot inclina catre acel spatiu lasat liber, facand imposibila inlocuirea acelui dinte cu un implant sau o punte dentara.
Intruzia (impingerea in os) a unui dinte
Un dinte care a migrat prea mult in plan vertical fata de os este deasemenea un efect negativ al pierderii dintilor de pe arcada. Prin ortodontie se rezolva pozitia acelor dinti migrati si asftel pacientul poate beneficia de o restaurare protetica.
Redistribuirea sau chiar inchiderea unor spatii
Dupa disparitia unui dinte de pe arcada, daca osul este suficient, prin miscari ortodontice se poate inchide acel spatiu liber cu ajutorul dintilor dumneavoastra.
Ortodontia si articulatia temporo-mandibulara

Cum va dati seama ca exista probleme ale articulatiilor maxilarelor?

Durere, zgomote, click-uri la nivelul articulatiei
Prezenta unei tensiuni la nivelul muschilor fetei si ai maxilarelor
Dificultati de mestecare
Dureri de cap, urechi, gat, umeri
Blocarea articulatiei in miscari de inchidere-deschidere a gurii
CITEȘTE DESPRE

Albirea dentară profesională

Procedura de albire

Tratamentul  Philips Zoom WhiteSpeed, destinat utilizării în cabinetul medicului stomatolog, foloseşte tehnologia cu activare la lumină pentru obţinerea unor rezultate mai bune. Este dovedit clinic ca albeste dintii pana la 6 nuanțe într-o oră, tehnologia  LED fiind cu 40% mai eficienta decat sistemele fără tehnologie activată de lumina.

Cu Philips Zoom, un zâmbet mai alb, este şi un zambet mai sănătos.

Procedura completă durează mai puțin de o oră și începe cu acoperirea gingiilor, lăsând dinții expuși.

Medicul dentist aplică apoi gelul de albire cu peroxid de hidrogen Zoom, care acționează împreună cu lumina Zoom pentru a pătrunde în dinți și pentru a curăța petele și decolorarea. Gelul rămâne pe dinti timp de 15 minute în timp ce lumina este activată.
Ședința de albire durează 45 de minute. Imediat după aceea, pe dinți se aplică un gel de pastă cu fluor care reduce sensibilitatea.
Procesul este repetat de trei ori în cadrul aceleiași ședințe pentru a se ajunge la nuanța dorită de pacient;
Ca și în cazul altor produse de albire, albirea dentară cu lampa Zoom WhiteSpeed nu este recomandată copiilor sub 13 ani sau femeilor însărcinate sau care alăptează.
Avantajele unei albiri dentare profesionale:
Rezultate mai sigure, vizibile într-o singură ședință;
Tratament adaptat fiecărui pacient (procedura este adaptata in funcție de fiecare caz și de nevoie pacientului);
Procedura sigură și confortabilă realizată de un medic stomatolog;
Menținerea rezultatelor o perioada lungă de timp;
Tehnologie avansată care folosește lumina LED;
Zâmbet alb, strălucitor;
Tehnologii
1
Scaner intraoral 3shape
2
Softul orthodontic planner
3
Lampă albire Philips Zoom
Philips Zoom se află pe primul loc în topul tratamentelor de albire profesională solicitate cel mai frecvent de către pacienţi. Peste 10 milioane de pacienţi au folosit deja Zoom pentru a avea un zâmbet mai strălucitor şi mai sănătos.

Cum funcţionează?

Philips Zoom a fost creat de stomatologi pentru stomatologi şi pune accentul pe reducerea efectelor secundare şi îmbunătăţirea siguranţei, oferind în acelaşi timp rezultate de înaltă calitate. Cu Philips Zoom WhiteSpeed, gingiile tale vor fi protejate cu atenţie printr-un strat special aplicat pe acestea înainte ca stomatologul să administreze binecunoscutul gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen. Sursa de lumină cu LED a Acceleratorului lămpii de albire Philips Zoom WhiteSpeed acționează asupra gelului de albire, accelerând procesul şi îmbunătăţind rezultatul de albire cu până la 40%.